Aflevering 06: Schouderbinnenwaarts

  0 4930

  De schouderbinnenwaarts is een oefening op twee hoefslagen met drie sporen. De voorhand komt naar binnen. Het paard is licht gebogen om het binnenbeen van de ruiter.

  Als je paard rechtgericht is en in balans loopt, kan je beginnen aan je schouderbinnenwaarts. We leren de schouderbinnenwaarts meestal direct in draf aan. In eerste instantie gaat het om de reactie. Het hoeft nog geen perfecte schouderbinnenwaarts (op twee hoefslagen en drie sporen) te zijn.
  Schouderbinnenwaarts wordt veel gereden in de training. Het is een oefening waarmee je meer controle over het binnenachterbeen krijgt. Meer dan bijvoorbeeld bij een oefening als wijken voor de kuit. Aandachtspunt is dat je dat wat je aan de binnenkant krijgt niet aan de buitenkant verliest.

  Naast het schouderbinnenwaarts rijden in draf, trainen we schoudervoor ook wel in galop. Dan moeten de paarden al wel een bepaalde balans hebben, en makkelijk kunnen schakelen in galop. Het is echt schoudervoor (minder schuin dan schouderbinnenwaarts) dat je in galop rijd, je zet de voorhand net even voor de achterhand. Zo blijven ze mooi ‘op het binnenachterbeen’ en krijg je meer controle over de rechtgerichtheid in galop.

  Duur: 8 min 20 sec
  Prijs: €1,99

  SOORTGELIJKE BERICHTEN

  0 18271

  0 8906

  Reacties