Aflevering 08: Appuyeren

  0 6185

  Appuyeren is een oefening waarin het paard als het ware travers loopt over een diagonaal. Het is een zijwaarts – voorwaartse beweging en het paard is gesteld naar de richting waar het heen gaat. Het is een goede oefening om je paard leniger te maken. Je paard is er klaar voor als het de andere zijgangen zoals wijken voor de kuit, schouderbinnenwaarts en travers, beheerst én er controle is over tempo en houding.

  Appuyementen zijn voorwaarts zijwaartse bewegingen van het paard op twee hoefslagen. Ze kunnen worden uitgevoerd in verzamelde draf en galop. Het lichaam van het paard beweegt zich voorwaarts – zijwaarts en blijft daarbij nagenoeg parallel aan de lange zijde. De benen worden gekruist, waarbij de buitenbenen voor de binnenbenen kunnen gaan. Het paard kijkt in de richting van de beweging. Het paard is licht gebogen om het binnenbeen van de ruiter. De voorhand gaat steeds in lichte mate aan de achterhand vooraf.

  Appuyementen afwisselend van links naar rechts (zigzag) zijn goede controles om te zien of het paard aan beide zijden even gymnastisch is ontwikkeld. In de aflevering is er aandacht voor zowel het draf- als galopappuyement.

  Duur: 9min 50sec
  Prijs: €1,99

  SOORTGELIJKE BERICHTEN

  0 18272

  0 8907

  Reacties